september 16, 2015

Schematherapie

Maak je steeds dezelfde fouten in je leven, terwijl je je hebt voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Laat je gedrag hardnekkige patronen zien, die je niet kunt veranderen, ook al wil je dat heel graag? Merk je regelmatig dat je met je gezonde verstand best weet wat je zou moeten doen, maar dat je gevoel niet meewerkt en je een andere richting in duwt?

In deze gevallen kan schematherapie helpen!

Als je meer wilt weten over schematherapie lees dan het zeer informatieve artikel uit het Psychologie Magazine. Artikel_Schematherapie_Psycholgie_Magazine

Als Psychomotorisch therapeut heb ik veel gewerkt met schematherapie in een multidisciplinair verband; dit houdt in dat ik samenwerk met therapeuten van andere disciplines en dat we gebruik maken van elkaars specialiteiten. Binnen deze behandelingen leg ik me veel toe op de zogenaamde experientiele technieken. Dit zijn ervaringsgerichte oefeningen waarin de patronen zichtbaar en voelbaar worden voor de cliënt en waarin hij of zij kan experimenteren met ander, nieuw gedrag. De therapie krijgt daardoor meer diepgang dan een strikt cognitieve therapie.

Voor cliënten die al in behandeling zijn bij een psycholoog of psychiater kan ook dit een goede aanvulling zijn.