september 16, 2015

Iets over mijzelf:

 

Mijn naam is Jan Abbas, ik ben geboren in 1964 en groeide op in de provincie Groningen. Op mijn 19e ging ik naar Amsterdam om Bewegingswetenschappen te studeren. Het beïnvloeden van menselijk gedrag middels bewegen en lichamelijkheid fascineerde me en ik studeerde af met de hoofdrichting Psychomotorische Therapie. Ik heb inmiddels ruim 30 jaar ervaring in het werken met mensen die psychische klachten hebben van velerlei aard en daar hulp voor zoeken. Mijn fascinatie voor het menselijk gedrag is er alleen maar groter door geworden. Ik heb me in die tijd op verschillende gebieden gespecialiseerd, o.a. in het behandelen van depressie en burn-out (runningtherapie), het leren hanteren van agressie, emotieregulatieproblematiek en de laatste 15 jaar werk ik veel met getraumatiseerde cliënten.
Naast het werk in mijn eigen praktijk werk ik bij de GGZ NHN, waar ik o.a. mensen behandel met persoonlijkheidsstoornissen, trauma (PTSS) en mensen met ernstige angst- en dwangklachten.

Ik ben een therapeut die de grenzen opzoekt van jouw ‘window of tolerance’ met als doel om je sterker te maken. Therapie is in mijn visie iets anders dan wat praten over je problemen. In therapie gaat het vaak om het maken van contact – echt contact – en over voelen. Je diepste gevoelens en emoties onder ogen zien, de gedachten die daarbij komen analyseren, voelen wat er allemaal in je lichaam gebeurt. Ik oordeel niet snel, ben begripvol en steunend waar dat nodig is, maar kan ook confronterend en kritisch zijn. Samen kijken we naar wat je anders kunt doen zodat de klachten die je hebt minder worden of verdwijnen. Als een probleem vraagt om een aanpak die ik je niet kan bieden, kan ik je doorverwijzen of gaan samenwerken met andere disciplines. Disciplines waar ik o.a. mee samenwerk zijn huisartsen, psychologen, psychiaters, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, een seksuoloog.